Thema: Digitaal

Wij weten alles over digitale diensten

Article

 

 

Colleague working at their desk
Article

Europese Unie

De EU ondertekende in 2022 twee belangrijke digitale handelsovereenkomsten met Azië: 

Japan

In mei lanceerden de Europese Unie en Japan hun digitale partnerschap, dat samenwerking op verschillende gebieden van de digitale handel mogelijk moet maken:  

Technology and our world - special edition world trade news
Article

De introductie van internet en smartphones heeft het consumentengedrag voorgoed veranderd. Niet langer vormen groothandelaren het leeuwendeel van alle internationale zendingen, of zijn winkels in winkelstraten de enige manier om toegang te krijgen tot wat je nodig hebt.

Met de groei van technologie en digitalisering in het dagelijks leven en meer ontwikkelingen in het verschiet, moet ook de douane een radicale verschuiving ondergaan om de wereld van morgen bij te houden.

Your New Digital Experience Awaits
Article

Het vervaardigen van kunststof goederen is sinds de ontwikkeling van 3D-printers toegankelijker geworden. Waar je vroeger in een fabriek matrijzen moest ontwerpen, testen en gebruiken, kun je nu een digitaal bestand naar je 3D-printer sturen. Bedrijven die plastic goederen verkopen, hebben hiervan gebruik kunnen maken waardoor de kosten en de tijd van het importeren wegvallen en ze in plaats daarvan kunnen kiezen voor printen in hun kantoor of lokale werkplaats.

3D Printed Hand (Teal Overlay)
Article

Terwijl bedrijven en overheden werken aan de reductie van CO2 uitstoot, het verbeteren van hun communicatie en het beschermen van persoonsgegevens, gaat de technologie wereldwijd snel vooruit.

De douane maakt ook vorderingen op het gebied van innovatie. Van de recente evolutie van CHIEF tot de Customs Declaration Service (in het VK), tot de digitale verbinding van end-to-end inklaringen: de vooruitgang van IT-systemen heeft het proces gerevolutioneerd.

The internet of things, all tools together, Teal Overlay.
Article

We leven in een opwindende en uitdagende tijd. De pandemie heeft de wereld zoals we die kennen veranderd, en terwijl de dingen langzaam terugkeren naar hoe ze waren, zijn sommige veranderingen van blijvende aard.

Digitalise your supply chain
Article

Customs Support beschikt over de systemen en software die nodig zijn voor smart declaring processen. Wanneer u gebruik maakt van smart declaring, hoeft u uw gegevens niet naar elke douaneautoriteit te sturen voor elk douanedocument dat nodig is om uw goederen van uw leverancier naar uw eindklant te brengen.

Digital code in the sky above a city - a smart city.
Article

Als de transitieperiode eindigt op 31 december van dit jaar zal er opnieuw een grens lopen tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie. Vooral voor Ierland en Noord-Ierland betekent dat, dat er veel nieuwe prodcedures en controles zullen zijn.

Article

Onze naam is Customs Support Group. Die naam hebben we gekozen omdat hij perfect beschrijft wat we doen. Ondersteunen bij het importeren en exporteren van je goederen. Wij ondersteunen bedrijven bij hun douane gerelateerde processen en problemen.