Vers voedsel

Wij zijn gespecialiseerd in bederfelijke goederen en zorgen voor een vlotte logistieke voedselketen

Article

Wat doet Koornstra & Co?

Koornsta is een importeur en exporteur van groente en fruit. We zijn in staat om binnen ons marktgebied op het juiste moment de goederen te leveren waar ze nodig zijn. Daar ligt onze kracht omdat we makkelijk kunnen inspelen op de wensen van de klant.

Garlic Cloves behind a teal overlay
Article

Alles wat je moet weten over invoeraangiften voor biologisch geteelde producten. Bedrijven die ingevoerde producten in de Europese Unie als biologische producten willen verkopen, moeten ervoor zorgen dat zij alle nodige documenten in orde hebben. Eén van de belangrijkste documenten is in dit geval het Certificaat van Inspectie.

Rows of fruit and veg
Article

Tot nu toe konden in Nederland geregistreerde bedrijven Certificaten van Oorsprong en EUR.1 Certificaten aan vragen bij de Kamer van Koophandel via de gewone post. Vanaf 5 april 2021 accepteert de Kamer van Koophandel dergelijke aanvragen alleen nog digitaal.

connected lines
Article

In de serie “Handelsverdragen van over de hele wereld” geven we je een maandelijkse update waarin je snel kunt lezen wat er gebeurt in de vele onderhandelingen die er gaande zijn op het gebied van handelsverdragen.

In deze editie zijn de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk en China de belangrijkste spelers. Onderaan de pagina en hier vind je nog een korte samenvatting van andere handelsovereenkomsten.

World Trade News (Image: teal world viewed from space with connection lines spreading across the image)
Article

De Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk hebben beide een eigen benadering als het gaat om grenscontroles na Brexit. De Europese Unie heeft direct alle controles en andere maatregelen in gesteld, terwijl het Verenigd Koninkrijk juist kiest voor een gefaseerde benadering.

umbrellas one UK flag, all others EU.
Article

Freshport maakt al 5 jaar deel uit van Customs Support, en vanaf 1 januari 2021 werken we onder de naam: Customs Support Fresh. 

Customs Support groeit continu en we voegen steeds meer bedrijven toe aan de familie. In 2020 lanceerden we het project rebranding, om al deze nieuwe familieleden dezelfde naam te geven: Customs Support. 

Fresh food, fish, crabs, seafood.
Article

Customs Support, de neutrale en dynamische partner voor douanezaken in Europa, kondigt de overname van Verex Customs Services aan. Customs Support wil de toonaangevende digitale en neutrale douane-expediteur in Europa zijn. Deze overname versterkt onze serviceportfolio en de aanwezigheid in Nederland. 

Article

Wanneer goederen “Ex Works” (EXW) gekocht of verkocht worden, dan betekent dit dat de verkoper de goederen beschikbaar maakt bij zijn fabriek of magazijn. Het is aan de koper om de goederen te komen ophalen. Bij Ex Works worden alle kosten en risico’s gedragen door de koper. De koper is zelf verantwoordelijk voor het regelen van zaken als vervoer en verzekeringen.

Article

Douane is de kern van onze organisatie, maar we hebben ook een aantal dochterondernemingen die zich bezighouden met andere heel belangrijke stappen in het import- en exportproces. Ik werk bij één van die ondernemingen: Freshport.

Article

De Europese Unie en de Verenigde Staten hebben een gezamenlijk statement gepubliceerd waarin ze bekend maken dat ze wederzijds tarieven verlagen. Deze positieve maatregelen zijn genomen om een beter handelsklimaat tussen de twee partijen mogelijk te maken.