Invoeraangifte

Invoeraangifte

Ben je op zoek naar snelle en kwalitatieve importdiensten? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij zijn een full-service douane-expert en bieden:

End-to-end inklaringsdiensten volgens de hoogste kwaliteits- en nalevingsnormen
1.500+ douane-importspecialisten die je import behoeften afhandelen
Tijdige en nauwkeurige douane-invoerdiensten door digitalisering

Neem vandaag nog contact met ons op om een van onze douanespecialisten te spreken.

Verbeter je importproces

Hallo. Kunnen we je helpen?

Mirjam Verbeek
Mirjam Verbeek
Inside Sales
De partner in invoeraangifte

Dankzij de ondersteuning van meer dan 1.500 importconsultants en onze geavanceerde douanetechnologie kunnen wij de volgende cruciale importdiensten leveren:

Bepaling

Wij bepalen de exacte bedragen van de toepasselijke invoerrechten, belastingen, (BTW) en andere heffingen en vergemakkelijken de betaling aan de EU-lidstaat.

Verzoeken om terugbetaling

Wij ondersteunen bij ten onrechte betaalde invoerrechten en de verwerking van claims.

Externe communicatie

Wij onderhouden contacten met andere nationale autoriteiten om ervoor te zorgen dat je voldoet aan de richtlijnen.

Risicobeoordelingen

Wij analyseren de risico's op het gebied van douanezaken.

Ondersteuning en coördinatie

Wij ondersteunen en coördineren de fysieke inspecties, samen met de douaneautoriteiten.

Geavanceerde kennis

Wij leveren ondersteuning voor importprocessen bij het juiste gebruik van HS-codes, certificaten van oorsprong en de invoerrechten van de douane.

Image
""

Onze import douane service

Een van de belangrijkste verplichtingen bij invoer vanuit een land buiten de Europese Unie naar een EU-lidstaat is het inklaren van de goederen aan de grens of op de loslocatie. Daartoe moet de importeur of zijn douane agent een invoeraangifte opstellen en deze elektronisch indienen bij de douaneautoriteiten, zodat de toepasselijke invoerrechten, btw bij invoer, accijnzen en andere heffingen kunnen worden betaald. Hierdoor worden de goederen in de EU in het vrije verkeer gebracht.

Wij beschikken over de ervaring, de deskundigheid, de locaties en het personeel om te helpen je goederen op tijd in te klaren, ongeacht de plaats van binnenkomst. Je kunt erop vertrouwen dat in de EU ingevoerde goederen efficiënt en professioneel worden ingeklaard, waar, wanneer en hoe ze ook aankomen.

Vaak gestelde vragen (FAQ's)

Wat is inklaring?

Inklaring is een noodzakelijke procedure voordat goederen internationaal kunnen worden ingevoerd. Na de inklaring zijn de goederen in het vrije verkeer en kunnen zij dienovereenkomstig worden behandeld.

Kan ik mijn eigen inklaring intern doen?

Je kunt zelf of via een logistieke partner een invoeraangifte doen en indienen, maar dit proces kan ingewikkeld zijn.

Dus, waarom zou je zelf douane aangifte doen? Ten eerste hebben de douaneautoriteiten binnen de EU, hoewel verenigd in handelsovereenkomsten, nog steeds verschillende elektronische platformen voor het maken en indienen van invoeraangiften. Met ons netwerk van meer dan 1.500 experts in heel Europa , zijn wij bij Customs Support goed op de hoogte van de vereisten van de autoriteiten en hun unieke wensen. Ten tweede kunnen wijzigingen in wet- en regelgeving tijdrovend zijn om bij te houden en tot fouten leiden. Deze complexiteit kan leiden tot vertragingen en zware boetes. Waarom het risico lopen als wij je import douaneafhandeling vandaag nog kunnen verwerken?

Wat doet een douane import afhandelaar?

Eenvoudig gezegd, wij klaren goederen in namens de importeur. Douaneprocedures kunnen ingewikkeld zijn. Wetten en voorschriften veranderen voortdurend. Elke verandering kan aanzienlijke gevolgen hebben voor je bedrijf. Onze douane-experts zorgen ervoor dat je goederen op tijd en met de juiste documenten de grens passeren.

Hoeveel kost het om een douane partner in te huren?

De prijs van een invoeraangifte hangt onder meer af van: 

 • De complexiteit van de aangifte, 
 • De frequentie van de zendingen, 
 • Het aantal verschillende producten (HS-codes).  

De prijzen voor invoeraangiften per zending kunnen variëren. Neem vandaag nog contact met ons op om na te gaan met welke kosten je te maken kunt krijgen. 

Waarom zou ik kiezen voor Customs Support ter ondersteuning van mijn invoer aangifte?

 • Customs Support biedt volledige douanediensten in meerdere landen: Snel, nauwkeurig en conform wet- en regelgeving.
 • Strikte naleving: wij zorgen ervoor dat je voldoet aan de regelgeving om douanegerelateerde risico's te beperken. 
 • Gekwalificeerde professionals: onze hoogopgeleide professionals bieden deskundig advies op douanegebied om het douanemanagement te optimaliseren en je te helpen kosten te besparen. 
 • Online en realtime: wij bieden realtime compliance en financiële dashboards om je portefeuille te beheren. 
 • EU-wijde dekking: we hebben kantoren in meerdere landen, maar dankzij ons netwerk van betrouwbare partners hebben we een volledig Europese dekking. 
 • Innovatie & digitalisering: wij gebruiken geavanceerde IT-tools voor douaneaangiften en de uitwisseling van douanegegevens.  

Welke informatie en documenten zijn doorgaans nodig voor een inklaring?

Bij Customs Support geloven wij dat een snelle en efficiënte douaneafhandeling berust op een partnerschap dat wordt ondersteund door onze expertise en geavanceerde technologie. Wij voorzien onze klanten van slimme hulpmiddelen voor het efficiënt delen en opslaan van informatie, omdat wij weten dat wij voor een snelle en nauwkeurige inklaring van goederen toegang moeten hebben tot een reeks belangrijke documenten. Maar welke informatie en importdocumenten hebben wij van je nodig? 

 • Een opdrachtformulier invoeraangifte. 
 • Een volmacht directe vertegenwoordiging. 
 • Een volmacht fiscale vertegenwoordiging, indien van toepassing. 
 • Een recent uittreksel van de Kamer van Koophandel (KvK). 
 • Een kopie ID van de gemachtigde (volgens de Kamer van Koophandel). 
 • De paklijst en de handelsfactuur inclusief goederencodes en het aantal en gewicht per goederencode.  

We weten dat we de uitdaging van de douane processen niet kunnen laten verdwijnen, maar we kunnen het wel gemakkelijker maken. Kom meer te weten over onze geavanceerde technologische oplossingen en hoe we de weg vrijmaken voor een digitale douanetoekomst door vandaag nog met een expert te spreken.  

Whitepaper
Ontdek de rijke kennis van onze douanespecialisten

Whitepaper

Import douaneprocedures en de nieuwste vereisten voor wereldwijde handelaren

""