Automotive

Ontdek onze douanediensten voor automobielindustrie

Article

Wanneer u internationaal actief bent en goederen verzendt van of naar de EU, krijgt u te maken met douaneregels, voorschriften en procedures. Of u nu een importeur of een exporteur bent, u moet zich aan de regels houden. Maar wat gebeurt er als de procedures of voorschriften veranderen en deze verandering gevolgen heeft voor uw bedrijf?

Female Project Manager
Article

Premier Johnson blijft de druk op de onderhandelingen voor een handelsovereenkomst tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie verder opvoeren. Eigenlijk zouden de onderhandelingen nu in de allerlaatste fase moeten zijn. Voor het einde van deze maand zou er een overeenkomst moeten zijn, zodat er nog genoeg tijd over is voor beide partijen om die handelsovereenkomst te ratificeren. Alle 27 lidstaten van de Europese Unie moeten de overeenkomst ratificeren.

Big Ben and British Flag
Article

We zijn er trots op dat we onze rebranding van alle bedrijven van de groep kunnen aankondigen.

In de afgelopen jaren is ons bedrijf aanzienlijk gegroeid, enerzijds door overnames, anderzijds door ons dienstenportfolio. Meer dan 400 medewerkers werken nu aan de afhandeling van uw douanezaken, in 40 kantoren in 5 landen. Wij geloven in continue investeringen in Europese dekking.

Two staff members discussing rebranding over a laptop displaying our webiste
Article

Als producten worden gekocht op basis van “Free on Board” (FOB) betekent dat, dat de verkoper de goederen levert op een tevoren afgesproken schip in een haven. De verkoper laadt de goederen op het schip. De koper handelt de importformaliteiten af en draagt zorg voor transport naar de uiteindelijke bestemming. Free on Board is één van de oudste Incoterms. Het gaat zelfs terug naar de tijd waarin goederen nog via zeilschepen werden vervoerd en het is dan ook één van de inkoopvoorwaarden die al sinds de eerste editie in 1936 deel uitmaakt van de Incoterms.

Cargo Ship on the horizon
Article

Twee weken geleden kondigde de Turkse regering al aan dat importheffingen verhoogd zouden worden voor een grote verscheidenheid aan producten, van chemicaliën tot machines. Dit was een reactie op de recessie die is ontstaan door de Corona pandemie. De Turkse regering probeert hiermee de eigen industrie te beschermen.

Turkey Skyline
Article

Met uitzondering van een paar landen is de hele wereld momenteel in lockdown, of komt daar langzaam uit. Terwijl in de rest van de wereld veel productiefaciliteiten geheel of gedeeltelijk dicht zijn, komt China juist langzaam weer op gang.

Schokgolven raken de economie

De wereldeconomie, en daarmee de wereldhandel, worden geraakt in golven.

Article

Met regelmaat worden er aan ons vragen gesteld over de invoer van persoonlijke beschermingsmiddelen.

Export van PBM’s is voorlopig verboden. Voor het importeren van persoonlijke beschermingsmiddelen gelden de volgende voorwaarden:

Article

In meer dan negentig landen, zijn mensen besmet met het Corona, ook wel bekend als COVID-19. Het aantal mensen dat besmet raakt blijft stijgen, maar gelukkig stijg het aantal mensen dat weer geneest ook.