Maak kennis met: Customs Support Marketing Officer Kelsey Schenk

Maak kennis met: Customs Support Marketing Officer Kelsey Schenk

Image
Kelsey

In onze serie #WeAreCustomsSupport, laten we je kennismaken met de mensen achter Customs Support. Wij waarderen onze collega’s en het werk dat ze doen voor onze klanten. In deze serie interviewen we de mensen die altijd klaarstaan om klanten te helpen met het complete proces van import en export. De volgende in deze serie is Customs Support Marketing Officer Kelsey Schenk.   

Kelsey, vertel eens, wie ben je? 

“Ik ben Kelsey Schenk. Ik ben 27 jaar en woon in Barendrecht, na opgegroeid te zijn in Rotterdam. Ik woon samen met mijn vriend, onze zoon en twee katten. Ik werk nu twee jaar bij Customs Support en ik ben de Marketing Officer.” 

Wat doet een marketing officer?   

“Ik ben verantwoordelijk voor marketing en communicatie binnen Customs Support, zowel de interne als de externe communicatie. Online en offline. Ik doe dat samen met een collega. Hij houdt zich meer bezig met de strategische kant. Zelf ben ik meer hands-on en daarom hou ik mij meer bezig met de tactische en operationele kant.” 

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er uit voor jou?  

“Gemiddeld? Ha! Geen twee dagen zijn hetzelfde hoor. Ik start iedere dag met een meeting met de marketing afdeling om de dag te plannen en het werk te verdelen. Wat we ook plannen, het verandert altijd. Customs Support is hard aan het groeien en daarom continu in beweging. Dat betekent dat er heel veel ad hoc verzoeken binnen komen gedurende de dag vanuit de verschillende landen en de verschillende onderdelen van onze organisatie. En als ik niet aan dat soort verzoeken werk, dan werk ik aan veel verschillende taken. Mijn werk is heel divers. Het gaat van het updaten van het marketing plan tot het creëren van een afbeelding voor een update op LinkedIn.” 

Wat vind je het leukste in je werk?   

“Met zoveel ad hoc binnenkomende verzoeken is het moeilijk om goed te plannen. Time management is dan erg belangrijk. Dat maakt mijn werk heel uitdagend en juist het feit dat mijn werk zo uitdagend is, vind ik het allerleukst. Ik hou er ook van om de organisatie voor te zijn en proactief te zijn. Ik probeer iedereen steeds een stapje voor te zijn. Waar ik ook veel energie van krijg is de creatieve kant van mijn functie, of het nu gaat om het maken van een PowerPoint presentatie, het editen van video's of het ontwerpen van afbeeldingen voor onze website en sociale media.” 

 Wat is de grootste uitdaging?   

“Naast de constante druk van steeds veranderende deadlines heb ik ook te maken met mensen uit alle lagen van de organisatie. Vaak ondersteun ik hen, maar soms heb ik juist hun hulp nodig. Onze marketing filosofie is gebaseerd op het vertellen van het verhaal over Customs Support, wie we zijn, wat we weten en wat we doen. Dat verhaal moet verteld worden door degenen die er middenin zitten, dus ik heb verhalen nodig van mensen uit de hele organisatie. Die moeten ze wel met mij willen delen. Iedere persoon moet weer op een andere manier worden uitgedaagd om die verhalen te delen. En dat is mooi, want ik hou dus wel van uitdaging.” 

En als je niet aan het werk bent?   

“Ik ben heel creatief en die creativiteit komt er op veel verschillende manieren uit. Vrienden en familie vragen me vaak advies over hun websites en social media en ik vind het heel leuk om hen daarmee te helpen. Mijn andere passie is make-up en dan zowel de cosplay/film-achtige make-up als de beauty kant. Ik heb social media kanalen waar ik tips en tricks deel en mijn kunsten op het gebied van make-up laat zien.” 

Waarom Customs Support?   

“Al jaren zei ik tegen iedereen: als je in Rotterdam woont, dan moet je wel een keer in de haven hebben gewerkt. Twee jaar geleden zei een van mijn beste vriendinnen tegen mij: waarom stuur je je CV niet naar Customs Support en kom je in de haven werken. De rest is geschiedenis. Ik het supertof om deel uit te maken van de wereld van de internationale handel en de logistiek.”  

We zijn net aan een nieuw jaar begonnen. Wat waren je hoogtepunten van 2020?  

“Ik maakte onderdeel uit van een aantal hele gave projecten vorig jaar. We hebben onze hele organisatie ge-rebrand. 24 entiteiten verdeeld over 38 kantoren dragen nu allemaal de naam Customs Support. Heb een hele nieuwe website gelanceerd en zijn doorgegaan met onze push om kennisleider te worden als het gaat om douanezaken. We delen continu nieuwe content en daardoor gaan de bezoekersaantallen van onze website hard omhoog. En om je een idee te geven van de groei die we doormaken: toen ik twee jaar geleden begon bij Customs Support had onze bedrijfspagina op LinkedIn 334 volgers. Ik heb net gekeken en inmiddels zijn dat er 6836!”  

En vooruitkijken naar de rest van 2021?  

“Er zijn dit jaar weer veel mooie uitdagingen. Sowieso heeft de Brexit een grote impact. Daarnaast blijft Customs Support groeien en we voegen steeds meer bedrijven toe aan de Customs Support familie. Onze marketing zal nog internationaler worden. Ik heb er veel zin in om die groei mogelijk te maken en te ondersteunen.