Brexit-advies

Brexit-advies

Onze Brexit-consultants begeleiden je bedrijf door en voorbij de complexiteit van post-Brexit. Dit omvat advies over de kansen en uitdagingen van Brexit en het monitoren van de mogelijke gevolgen voor je bedrijf. Met ons ervaren douane consulting team bieden wij:

Gespecialiseerde Post-Brexit ondersteuning in zowel het VK als op het Europese vasteland.
Objectief en onafhankelijk advies
Uitgebreide analyse van de behoeften, uitdagingen en kansen na de Brexit

Neem vandaag nog contact met ons op om een van onze adviseurs te spreken.

Vergroot je kansen tijdens en na Brexit.

Hallo! We zijn hier om te helpen.

Nicola Haynes (Teal Background)
Nicola Haynes
Senior Customs Consultant
Image
""

Gevolgen van Brexit voor de handel

Op 31 december 2020 verliet het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie. Na een turbulent overgangsjaar waarin bedrijven moesten wennen aan de nieuwe regels voor import- en exportformaliteiten, btw en oorsprong - weten wij dat het laatste wat je nodig heeft nog meer gedoe is.

Inklaring na Brexit

In 2021 hielpen wij bedrijven zich voor te bereiden op het fenomeen dat bekend staat als de echte Brexit, waarbij een einde kwam aan de uitgestelde douaneaangiften voor importstromen naar het Verenigd Koninkrijk en volledige douaneaangiften en -controles werden uitgevoerd. Brexit mag dan 'klaar' zijn, maar wat zijn de langetermijneffecten van Brexit op de handel?

We hebben consultants in het VK en de EU om je te helpen navigeren in het nieuwe en steeds veranderende post-Brexit landschap. Plus een hele reeks nuttige nieuwsberichten om je op de hoogte te houden:

Brexit-douane: veelgestelde vragen (FAQ's)

Hoe kan Customs Support uw bedrijf helpen bij het zakendoen met het Verenigd Koninkrijk?

Onze consultants kunnen een Brexit-scan uitvoeren om je douaneprocessen te analyseren, wat de nieuwe grenscontroles voor je organisatie betekenen en welke douanedocumenten, certificaten en vergunningen nodig zijn om goederen van en naar het Verenigd Koninkrijk te vervoeren.

Wat zijn de voordelen van onze Brexit-adviesdiensten?

Customs Support bereidt zich al jaren voor op Brexit voordat het Verenigd Koninkrijk daadwerkelijk uit de EU stapte. Onze consultants hebben uitgebreide kennis van de nieuwe situatie voor export naar/invoer vanuit het Verenigd Koninkrijk. Wij ondersteunen je en begeleiden je bedrijf om een efficient logistiek proces voor te bereiden. Dit omvat advies over belangrijke douaneaspecten om de kansen, complexiteiten en uitdagingen van Brexit beter te begrijpen en de potentiële impact op je bedrijf te monitoren.

Wat is het resultaat?

Als douaneconsultants bieden wij een externe blik op je bedrijf en processen en de markt waarin je opereert. Met onze Brexit-scan signaleren wij kansen voor verbetering en/of aanpassing en geven wij ook een onafhankelijke kijk op de risico's. Onze douaneconsultants kennen de markt en hebben oog voor detail. Hierdoor zijn wij in staat je een helder beeld te schetsen van de douanezaken in je bedrijf, zodat je de komende kansen en bedreigingen optimaal kunt benutten. Onze Brexit scan levert je bovendien een helder overzicht met aanbevelingen voor verbetering en mogelijke impact.