Transport

Lees onze inzichten voor de transportsector

Article

De EU heeft maatregelen genomen om de douanehervorming op verschillende gebieden te ondersteunen. Daartoe behoren IT-transformatie, toetreding tot de Convention on a Common Transit Procedure, de uitvoering van een Authorised Economic Operator programma en het in overeenstemming brengen van de Oekraïense douanewetgeving met de douanevoorschriften in de Europese Unie. Digitalisering en open communicatie tussen bedrijven en douane- en belastingautoriteiten vormen de kern van deze hervormingen.

Umbrealla's along a black and white city in Ukraine
Article

Soms worden we gevraagd om een project te ondersteunen waar de harten van de betrokkenen sneller van gaan kloppen. Dat is het geval bij een recent project dat we vanuit ons kantoor in Terneuzen behandelen.

Terneuzen Canal
Article

De oorlog in Oekraïne heeft een verwoestende impact op de mensen die zich nog in Oekraïne bevinden en op de mensen die het land hebben moeten ontvluchten. Het is hartverwarmend om te zien hoe particulieren en bedrijven initiatieven lanceren om humanitaire goederen in te zamelen, zoals ingeblikt voedsel, luiers, zeep, dekens, kleding en batterijen, om deze te doneren aan de mensen in nood in Oekraïne en vluchtelingencentra in de omliggende landen. 

Ukraine Flag
Article

De militaire invasie van Rusland in Oekraïne heeft gevolgen voor de wereldhandel en de toeleveringsketens over de hele wereld. Wat er in Oekraïne gebeurt, is een tragedie voor de burgerbevolking, en onze gedachten gaan uit naar allen die door deze situatie worden getroffen. De impact op burgers in de regio is enorm.

Containers
Article

De militaire invasie van Rusland in Oekraïne heeft gevolgen voor de wereldhandel en toeleveringsketens over de hele wereld. Wat er in Oekraïne gebeurt, is een tragedie voor burgers, en onze gedachten gaan uit naar iedereen die door deze situatie wordt getroffen. De gevolgen voor de burgers in de regio zijn enorm. Toch willen we verslag uitbrengen over de gevolgen van de situatie in Rusland en Oekraïne voor de toeleveringsketen en logistieke activiteiten in Europa.

Lorry
Article

Veel bedrijven worstelen met het nieuwe GVMS-systeem dat op 1 januari 2022 in het Verenigd Koninkrijk in werking is getreden.

Docks
Article

Sinds het begin van Brexit is er niets veranderd aan de manier waarop bedrijven in de Europese Unie moeten omgaan met de invoer van goederen uit het Verenigd Koninkrijk. De Europese Unie koos voor volledige grenscontrole vanaf de onmiddellijke start van Brexit. De Britse regering koos voor een gefaseerde aanpak voor bedrijven die exporteren vanuit het Verenigd Koninkrijk of importeren in het Verenigd Koninkrijk.

Brexit
Article

De Britse minister van Buitenlandse Zaken, David Frost, heeft aangekondigd dat het Verenigd Koninkrijk de invoering van bepaalde grenscontroles uitstelt. Dit is niet de eerste keer dat invoeringsdatums worden uitgesteld.

Barriers on the beach - border controls (UK)
Article

Customs Support beschikt over de systemen en software die nodig zijn voor smart declaring processen. Wanneer u gebruik maakt van smart declaring, hoeft u uw gegevens niet naar elke douaneautoriteit te sturen voor elk douanedocument dat nodig is om uw goederen van uw leverancier naar uw eindklant te brengen.

Digital code in the sky above a city - a smart city.
Article

De meest voor de hand liggende besloten ruimte waar je aan denkt bij het meten van gas is de zeecontainer. Het meten van gas in zeecontainers is erg belangrijk, maar er zijn nog veel meer besloten ruimten die op gevaarlijke gassen moeten worden gecontroleerd. De meeste gevaarlijke gassen kunnen niet worden gezien, en sommige kunnen ook niet worden geroken.

Customs Support Safety