Logistieke dienstverleners

Lees meer over onze digitale oplossingen voor logistieke dienstverleners

Article

Kan je ons een overzicht geven van wat interim operationele douaneondersteuning inhoud?

Interim operationele douaneondersteuning houdt in dat we aan de slag gaan binnen uw bedrijf. Of het nu gaat om het verwerken van invoer- en uitvoeraangiften, het beheren van douanevergunningen en inventaris, het invullen van transitformulieren, het werken met HS-classificatie, of andere diensten die alleen gekwalificeerde douaneadviseurs kunnen doen, wij vullen dit gat op zodat jouw bedrijfsvoering efficient en op tijd door kan blijven gaan.

Office workers smiling
Article

Customs Support, de nummer één digitale douane-expediteur in Europa, kondigt de overname aan van Portunes, beter bekend als Portmade. Met deze overname onderstreept Customs Support het belang van brede douanekennis en lokale aanwezigheid met strategische kantoren dicht bij klanten in de belangrijkste logistieke hotspots in België en Nederland.

Article

De Customs Support Group zegt met trots 'tervetuloa' te tegen de nieuwe Finse collega's, nu de douaneafdeling van SA-TU Logistics is toegetreden tot de Customs Support-familie. Deze uitbreiding vergroot onze mogelijkheden om digitale douanediensten in Finland aan te bieden aan onze Europese klanten.  

Finland Background of Northern Lights and snow covered trees
Article

Het belang van een correcte douane-indeling

De vaststelling van de douane-indeling van goederen is van essentieel belang om ervoor te zorgen dat goederen correct worden ingedeeld volgens het geharmoniseerde systeem dat wereldwijd wordt gebruikt. De douane-indeling is ook van essentieel belang omdat zij verband houdt met:

Harmony, stones in sand ripples.
Article

AEO staat voor Authorized Economic Operator (geautoriseerde marktdeelnemer). Het is een concept dat de EU in 2008 heeft ingevoerd. De belangrijkste doelstellingen zijn het verhogen van de veiligheid van de internationale toeleveringsketen en het vergemakkelijken van de legitieme handel. Het betekent dat het bedrijf in kwestie werkt in overeenstemming met de normen die zijn vastgesteld door de Werelddouaneorganisatie.

Hands in the air 'ten digits'
Article

Wanneer u vanuit het Verenigd Koninkrijk goederen in Nederland invoert, is het niet meer mogelijk om een aangifte ten invoer te doen voordat de goederen zijn uitgeladen. Er is een nieuwe invoerprocedure genaamd Container Vrijgave Bericht (CVB).

Import
Article

Er zijn verschillende manieren waarop bedrijven de kosten kunnen besparen. Een daarvan is het verhogen van uw ladingen om lege kilometers te minimaliseren. Een andere manier is om te profiteren van de kennis van de douanespecialisten van Customs Support. Beide bedrijven helpen u om inefficiënte logistiek en wachttijden aan de grens aan te pakken.

Three people discussing logistics in a warehouse.
Article

Over Caroz

Caroz is specialist in 4PL en TMS oplossingen. Het team van Caroz beheert en beheerst de logistieke performance van klanten om bedrijfsresultaat te verhogen. Met de 4PL diensten en TMS software oplossingen biedt Caroz ook, sinds 2010, een zeer geavanceerde control tower aan.

Article

De Nederlandse Douane voert een nieuwe procedure in. Met deze nieuwe procedure is het niet meer mogelijk om een invoeraangifte te doen voordat de goederen zijn gelost. De nieuwe invoerprocedure heet Container Vrijgave Bericht (CVB).

Shipping Containers and forklift