Thema: Brexit

Het laatste nieuws en alles wat je moet weten over Brexit

Article

Omscholing van instromers

Het kabinet heeft in een eerder stadium al aangegeven dat het in korte tijd 928 douaniers en 143 extra NVWA-medewerkers wil opleiden. “Met de pilot samen met het UWV willen we mensen omscholen en zoeken we naar instromers en ervaren krachten met grenswerk”, zegt Koopman in het interview met BNR. De wervingscampagne moet binnen een maand van start gaan.

""
Article

Het Border Operating Model is de gefaseerde aanpak die de Britse regering gebruikt om grenscontroles tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk in te voeren nu het Verenigd Koninkrijk de EU heeft verlaten. De eerste fase is op 1 januari 2021 in werking getreden. De tweede fase was al eerder uitgesteld, maar is nu opnieuw uitgesteld. 

Jaco Rees Mogg heeft verklaard: 

''No further import controls on EU goods will be introduced this year. Businesses can stop their preparations for July now… 

EU and UK flag on a beach
Article

Veel bedrijven worstelen met het nieuwe GVMS-systeem dat op 1 januari 2022 in het Verenigd Koninkrijk in werking is getreden.

Docks
Article

Sinds het begin van Brexit is er niets veranderd aan de manier waarop bedrijven in de Europese Unie moeten omgaan met de invoer van goederen uit het Verenigd Koninkrijk. De Europese Unie koos voor volledige grenscontrole vanaf de onmiddellijke start van Brexit. De Britse regering koos voor een gefaseerde aanpak voor bedrijven die exporteren vanuit het Verenigd Koninkrijk of importeren in het Verenigd Koninkrijk.

Brexit
Article

2021 loopt ten einde. We zijn nu bijna een jaar met Brexit bezig, en sindsdien is er veel gebeurd. Steeds meer bedrijven raken gewend aan de nieuwe situatie en kunnen handel drijven tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk. Toch zijn er nog veel bedrijven die geen duidelijk beeld hebben van wat zij moeten doen om met succes handel te drijven tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk. 

Wij zien drie dingen waar bedrijven op moeten letten als ze naar het Verenigd Koninkrijk exporteren. 

Brexit
Article

Sinds 1 januari 2021 is er veel veranderd voor ondernemingen die handel drijven tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk. Het Verenigd Koninkrijk is niet langer lid van de Europese Unie. Dit betekent het einde van de vrije stroom van goederen van en naar het Verenigd Koninkrijk.

Article

We zijn inmiddels anderhalve maand onderweg met de Brexit en we zien de goederenstromen tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk hier en daar stokken.

Zeebrugge port
Article

De eerste maand na de Brexit is achter de rug. Omdat veel bedrijven eind vorig jaar aan beide zijden van het Kanaal voorraden hadden aangelegd waren de eerste weken relatief rustig. Toen het aantal zendingen weer ging toenemen ontstonden er problemen met de Britse douanesystemen en de systemen in Frankrijk kraakten.

Polaroid photos of the UK
Article

Toen iedereen in de Europese Unie elkaar op 31 december om 0:00 een gelukkig nieuwjaar wenste was het pas 23:00 in het Verenigd Koninkrijk. Hoewel ze daar nog steeds een uur te gaan hadden tot 1 januari 2021 had het Verenigd Koninkrijk op dat moment al wel officieel de Europese Unie verlaten. Brexit was eindelijk een feit.

Article

Vlak voor de kerst kreeg veel bedrijven in de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk het kerstcadeau waar ze op gehoopt hadden: een handelsovereenkomst tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk. Nu de kerstklokjes niet meer klingelen en de Kerstman zijn slee weer heeft geparkeerd voor een jaar is het tijd om te kijken wat de handelsovereenkomst betekent voor bedrijven in de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk.